Вести

Трета победа по ред! Победа на домашен терен против ГРК Охрид

РК АЛКАЛОИД - ГРК ОХРИД 24-22 (полувреме 12-11)Сала: „Борис Трајковски“ во Скопје. Судии: Ѓоко Колевски и Сашо Кркачев. Делегат: Марјан ОгњановскиРК Алкалоид: Галевски, Трајковски, Маркоски 1, Стојк...

Прва, историска победа за Мулти Есенс

РК МУЛТИ ЕСЕНС - РК ШАМПИОН   39-26 (20-11)Сала: „Круме Кепески“ во Скопје. Судии: Адриана Здравковска и Сања Божиновска. Делегат: Митко Ѓоргиевски.Мулти Есенс: Штаковски, Ерманоски, Грујевски 6, Д. ...

Втора победа, се враќаме со три бода од Куманово

КУМАНОВО - АЛКАЛОИД  26-40 (10-19)Сала: „Перо Наков“ во Куманово. Судии: Ѓоко Колевски и Сашо Кркачев. Делегат: Цане Куртовиќ. Куманово: Кимевски, Мрвовиќ 9, Д...

РК Алкалоид со победа ја почна сезоната

ПРИЛЕП - АЛКАЛОИД  30-43 (15-22)Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Судии: Методија и Михајло Илиевски. Делегат: Илија Цветкоски.ПРИЛЕП: Стојкоски, Ангелески, Јордановски, Дамчевски, Бикоски 5, Вренцоски 1,...

РК Алкалоид со донација на компјутерска опрема за ОУ „Круме Кепески“ во Скопје

Со донација на компјутерска опрема за Основното училиште „Круме Кепески“ во Скопје, РК Алкалоид ја истакна својата заложба за придонес во активностите за општествена одговорност за подобрување на усл...

Нашиот пионерски тим освои злато на меѓународниот турнир во Нант

Нашиот пионерски тим освои злато на меѓународниот турнир што се одржа во Нант, Франција!Нашите надежи денеска во полуфиналето го совладаа шпанскиот тим Понтеведра (23-20), а во финалето кое имаше дра...

1 28 29 30 31 32 33