Вести

РК Алкалоид во плејоф започнува со две гостувања

-->

Денеска во просториите на РФМ беше извршена ждрепката за натпреварувачките броеви за пролетниот дел од сезоната во која РК Алкалоид ќе се натпреварува во плејоф првенството. 

РК Алкалоид во првите две кола ќе гостува. Прво кај ГРК Тиквеш во Кавадарци, а потоа во Битола кај Е. Пелистер. Првиот натпревар на домашен терен ќе го играме во третото коло, а противник ќе биде екипата на Т. Пролет 62. 

Плејоф првенството почнува на 11/12 февруари, а предвидено е да заврши 27/28 мај.

Kомплетен распоред на натпреварите на РК Алкалоид во Плејоф

1  Коло (11/12.2.2023): ГРК Тиквеш – РК Алкалоид
2. Коло (18/19.2.2023): РК Е. Пелистер – РК Алкалоид
3. Коло (25/26.2.2023): РК Алкалоид – РК Пролет
4. Коло (04/05.3.2023): ГРК Охрид – РК Алкалоид
5. Коло (25/26.3.2023): РК Алкалоид – РК Бутел Скопје
6. Коло (29/30.3.2023): РК Е. Пелистер 2 – РК Алкалоид
7. Коло (01/02.4.2023): РК Алкалоид – РК Вардар 1961
8. Koло (08/09.4.2023): РК Алкалоид – ГРК Тиквеш
9. Коло (12/13.4.2023): РК Алкалоид – РК. Е. Пелистер
10. Коло (15/16/4.2023): РК Пролет – РК Алкалоид
11 Коло (22/23.4.2023): РК Алкалоид – РК Охрид
12 Коло (06/07.5.2023): РК Бутел Скопје – РК Алкалоид
13 Коло (20/21/5.2023): РК Алкалоид – РК Е. Пелистер
14 Коло (27/28.5.2023): РК Вардар – РК Алкалоид