Вести

РК АЛКАЛОИД СТАРТУВАШЕ СО ПОДГОТОВКИТЕ

-->

РК Алкалоид денеска со првиот тренинг формално означи почеток на подготовките за сезоната 2023/2024.
Во претстојната сезона РК Алкалоид, покрај во домашното првенство, ќе се натпреварува и во Европската лига на EHF.
Првиот дел од подготовките ќе се реализираат во Скопје, а потоа екипата ќе оди на базични подготовки во Маврово.
Во вториот дел, од 16 до 20 август, РК Алкалоид ќе настапува на турнирот во Струга 2023, а потоа ќе оди на финални подготовки во Хрватска, каде што ќе игра натпревари со екипите на РК Нексе, РК ППД Загреб, РК Сесвете и со словенечката екипа РК Добова.