Вести

РК Алкалоид на подготовки во Маврово

-->

Откако го заврши првиот дел на загревање, РК Алкалоид ја започна и втората фаза од подготовките за претстојната сезона. Екипата веќе е во Маврово и таму ќе се подготвува десет дена. Со акцент на физичката подготвеност, ракометарите ќе тренираат во планинскиот центар, а потоа ќе започнат и со играње контролни натпревари. Предвидено е нашиот тим да настапи на турнирот во Струга (16-19 август), а потоа ќе оди на завршни подготовки во Хрватска, каде што ќе одигра серија контролни натпревари.