Вести

Нашата екипа РК Алкалоид во посета на Alkaloid AD Skopje

-->

Во рамките на посетата Генералниот директор/Претседател на УО Живко Мукаетов ни честиташе за напредокот и за остварените резултати годинава. Како клуб оваа сезона настапивме и освоивме бодови во Европската лига на ЕHF, а во македонската Суперлига остваривме максимален ефект. Екипите во младинските конкуренции, пак, забележаа одлични резултати и веќе се промовираат како носители на македонскиот ракомет, што е и една од стратешките цели на клубот.

Ние ракометарите и стручниот штаб изразивме голема благодарност до компанијата „Алкалоид“ и до г. Живко Мукаетов за неизмерната поддршка за клубот и најавивме дека овогодишните резултати се поттик и мотив за уште поголеми успеси во периодот што следува.

Имавме можност да ги посетиме и производствените капацитети и Центарот за контрола на квалитет во сегментот фармација.