Политика за колачиња

Што се колачиња?

За да разбереме како ja користат посетителите нашaтa веб-страницa и за да им овозможиме подобро искуство, може да собираме некои ваши податоци со специјалната алатка наречена колачиња (Cookies)

Колачињата претставуваат мали текстуални датотеки, кои се поставуваат на вашиот компјутер или мобилен телефон кога посетувате одредена веб-страница. Колачињата се користат многу често од сопствениците на веб-страниците со цел да се олесни функционирањето на веб-страницата или да се запомнат вашите активности и преференции, со цел да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и за да се прикаже навигациската историја. Овие текстуални датотеки може да бидат прочитани од веб-страниците што ги посетувате и да помогнат во вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб-страницата.

Колачињата поставени од сопственикот на веб-страницата (во овој случај RK АЛКАЛОИД) се нарекуваат „колачиња на првата страна“. Колачињата што се поставени од други страни, а не од сопственикот на веб-страницата, се нарекуваат „колачиња на трети страни“.

Колачиња поставени преку нашата веб-страница

Строго потребни колачиња – Секогаш активни

Овие колачиња се неопходни за функционирање на веб-страницата и не можат да се исклучуваат во нашите системи. Може да го поставите прелистувачот да ги блокира или да предупредува за овие колачиња, но блокирањето на овие колачиња ќе спречи да работи веб-страницата. Овие колачиња не зачувуваат никакви лични информации.

Име на Колаче: UniqueID – Анонимна идентификација на времетраењето на посетата за статистичка анализа со цел оптимизирање на веб страната. Не се прибираат лични податоци.

Име на Колаче: WHGCOOKIECONSENT – Ја памети одлуката за користење опциски колачиња. Ја чува вашата одлука да прифатите или да одбиете користење опциски колачиња. Не се прибираат лични податоци. Рок на траење: 12 месеци.

Колачиња за перформанси

Овие колачиња ни овозможуваат да ги броиме посетите и изворите на сообраќај за да можеме да ги мериме и да ги подобриме карактеристиките на нашата веб-страница. Тие ни помагаат да знаеме кои страници се најмногу и најмалку посетувани и да видиме како се движат посетителите низ страницата. Овие колачиња можеме да ги обезбедиме на трети даватели на услуги (пр. Google Analytics) за да ни помогнат да ги спроведуваме овие анализи. Сите информации што ги собираат овие колачиња се збирни и не се однесуваат на вас лично. Ако ги блокирате или ако ги исклучите овие колачиња, нема да знаеме кога сте ја посетиле нашата страница и нема да можеме да ги следиме нејзините карактеристики.

Име на Колаче: _ga – Google Analytics прибира информации со кои ни овозможува да ги разбереме интеракциите со нашите веб-страници, за во крајна линија да ги анализираме резултатите со цел обезбедување подобри услуги  но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту е овозможено Google да ги открие идентитетот на оние кои ја посетиле нашата веб страна.

Колачиња за таргетирање

Овие колачиња можат да бидат поставени преку нашата веб-страница од нашите партнери за рекламирање (пример Facebook). Тие компании може да ги користат за да изградат профил на вашите интереси и за да ви покажат релевантни реклами од други страници. Тие не складираат директно лични информации, но се засноваат на уникатно идентификување на вашиот прелистувач и интернет-уред. Ако не ги прифатите овие колачиња, ќе искусите помалку насочено рекламирање.

Зошто користиме колачиња и други технологии за следење?

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата;
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци;
  • За да ги запомниме Вашите преференции
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

Со прифаќање на колачињата вие се согласувате за ваква обработка на податоците од AД РАКОМЕТЕН КЛУБ АЛКАЛОИД РАКОМЕТ Скопје и за соодветен пренос на податоците на трети страни. Можете, исто така, лесно да конфигурирате за кои цели се согласувате да се обработуваат податоците. Ве молиме, притиснете „Потврди избор“ откако ќе го направите својот избор. Ако не направите никаков избор, обработката на податоците ќе биде ограничена само на потребниот степен за употреба на веб-страницата. Забележете дека врз основа на овие поставки не можат да бидат достапни сите функционалности на страницата. За да ја повлечете својата согласност, кликнете на „Преференции за колачиња“

Промени во условите за употреба на политиката за колачиња

Политиката за колачиња повремено може да се менува, со цел да вклучиме можни промени во колачињата што ги користиме или од други оперативни, правни или регулаторни причини. Поради тоа, ве молиме, редовно прегледувајте ја оваа политика за колачиња, со цел да бидете информирани како ги користиме колачињата и другите технологии за следење.

20/07/2022 Скопје